Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czekoladowy torcik bez pieczenia"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Składniki
Czas przygotowania 65 minut. Cena jednej porcji 1,50 zł
Herbatniki miksujemy na piasek, dodajemy kakao i roztopione wcześniej masło. Mieszamy. Masą wylepiamy spód wyłożonej pergaminem tortownicy. Mocno dociskamy, wstawiamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej.
Mascarpone wkładamy do miski, dodajemy cukier puder i miąższ z laski wanilii, mieszamy. Czekoladę gorzką i 1,5 deserowej łamiemy i stapiamy nad parą wodną. Lekko studzimy.
Chłodną czekoladę mieszamy z serem mascarpone. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno i przekładamy do czekoladowego kremu. Wszystko dokładnie łączymy.
Masę wykładamy na kakaowy spód, wierzch zdobimy połową roztopionej czekolady deserowej. Wstawiamy do lodówki na całą noc.Źródło: Rewia