Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki smażone z cukrem i z dodatkiem kakao. Wyśmienite do deserów, naleśników.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Śliwki kroimy drobno i smażymy. Gdy się podsmażą dodajemy szklankę cukru i cukry waniliowe. Ponownie smażymy 10 minut. Następnie dodajemy 10 dkg kakao i smażymy 20 minut. Umieszczamy w czystych, wyparzonych słoiczkach. Pasteryzujemy 15 minut.