Do góry

Dodatki Przepis na:

Czerwona kapusta o korzennej nucie

Czerwona kapusta o korzennej nucie

Autor:

Przepisów i artykułów: 794 Ocena: 15389

Dodano:

Odsłon: 9555

Pyszny dodatek do mięsnego obiadu

Składniki

  • 1 mała główka czerwonej kapusty ( 700-800 g )
  • 1 średnia cebula
  • 3 łyżki masła
  • 200 ml półsłodkiego czerwonego wina
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 5 goździków
  • pół małej laski cynamonu
  • sól
  • pieprz
  • ocet z czerwonego wina
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Z kapusty usunąłem uschnięte wierzchnie liście, drobno ją poszatkowałem.
    Posiekana cebulę zeszkliłem na maśle, dodałem kapustę i przez 5 minut podsmażałem, uważając na to, aby się nie przypaliła.
    Wlałem wino, dodałem przyprawy, dusiłem około 45 minut. W razie gdyby brakowało płynu, wlewamy 1-2 łyżki wody.
    Na koniec doprawiłem solą, cukrem oraz octem z czerwonego wina.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 14 stycznia Uwielbiam czerwoną kapustę a zdjęcie....baaaardzo apetyczne:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 14 stycznia Tez tak lubie kapuste, kiedys robilam czesciej surowa, odkad mieszkam w Niemczech przywyklam do duszonej, zawsze smakuje, czy tak jak Twoja, czy z jablkami, czy z borówkami lub czerwona porzeczka. Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń