Do góry

Sałatki Przepis na:

Czerwona kapusta z majonezem i kiszonym ogórkiem

Czerwona kapusta z majonezem i kiszonym ogórkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2191 Ocena: 12777

Dodano:

Odsłon: 6776

Pyszna surówka do obiadu.

Składniki

  • Składniki:
  • 40 dag czerwonej kapusty
  • 10 dag kiszonych
  • 2 cebule
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 cytryna
  • sól do smaku
  • cukier do smaku
  • majonez
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kapustę oczyścić i poszatkować. Następnie zalać niewielką ilością osolonej wody z dodatkiem soku z cytryny do smaku i gotować około 10 minut. Kapustę odcedzić, jeszcze raz skropić sokiem z cytryny aby nabrała koloru. Po ostudzeniu wymieszać z majonezem, drobno pokrojonymi ogórkami i cebulą. Całość doprawić i posypać posiekanym szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 19 listopada 2018 Fajna suróweczka, a ja użyję czerwonej cebulki, mam wyjątkową słabość do takiej cebuli. Dzięki za smaczny przepis :):)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagodzianka17 02 listopada 2018 Wygląda super, tylko ja zamieniłabym majonez na jogurt

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń