Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 630
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 195
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 630
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 195
Składniki
Wlej śmietanę 12 proc. do rondla, dodaj żelatynę i pozostaw do spęcznienia. Następnie podgrzej śmietanę, aż żelatyna delikatnie się rozpuści i odstaw na chwilę do ostygnięcia.
Zmiksuj buraki blenderem, wymieszaj ze śmietaną 22 proc. i łyżeczką tartego chrzanu.
Do kremu z buraków dodaj żelatynę ze śmietaną i dopraw solą. Mus buraczkowy przelej do mniejszych miseczek i odstaw do lodówki.
Gdy pianka będzie wystarczająco sztywna, udekoruj łyżką śmietany 18 proc. i gałązką koperku. Podawaj z grzankami.
Czas przygotowania: 45 minut 220 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień