Do góry

Dania główne Przepis na:

Czevapcziczi

Czevapcziczi

Autor: smakowisko

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 821

Dodano: 14.03.2013

Odsłon: 9535

Czevapcziczi czyli bałkańskie kotleciki.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso na czevapcziczi zmielić dwukrotnie lub kupić gotowe mięso mielone.

  2. Obrać czosnek i przecisnąć przez praskę.

  3. Do mięsa dodać czosnek, sól, pieprz i wszytko dokładnie wyrobić.

  4. Nabierać po porcji masy mięsnej i wilgotnymi dłońmi formować podłużne "kiełbaski".

  5. Wstawić na kilka godzin do lodówki.

  6. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim kotleciki. Kotleciki powinny być z każdej strony złote i chrupiące. Po koniec smażenia można na patelnię dodać 2 łyżki wody i smażyć, aż wyparuje.

  7. Czerwoną cebule obrać i posiekać w drobną kostkę.

  8. Kotleciki można nadziać na długie wykałaczki i obficie posypać cebulą.

  9. Czevapcziczi świetnie smakuje z zieloną sałatką z dodatkiem sosu vinegret.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Paulla 01 września 2013 Pysznie wyglądają mąż lubi czosnek więc warto wypróbować twoją propozycję :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń