Do góry

Dania główne Przepis na:

czosnkowy kurczak

czosnkowy kurczak

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 120

Dodano:

Odsłon: 2974

pyszny aromatyczny i bardzo łatwy w wykonianiu

Przygotowanie

  1. Mięso ułożyć w brytfance.
    Masło stopić i polać nim mięso.
    Oprószyć solą i pieprzem.
    Czosnku nie obierać tylko rozdzielić ząbki od siebie, delikatnie rozgnieść nożem i posypać mięso.
    Włożyć liście laurowe, gałązki świeżego tymianku i wlać wino.

  2. Piec w temperaturze 180 stopni najpierw 50 min pod przykryciem (folia aluminiowa) potem jeszcze 15 min bez przykrycia żeby zrumienić mięso.

  3. Po upieczeniu wybrać czosnek i usunąć łupinki. Czosnek połączyć z sosem powstałym podczas pieczenia i zmiksować. Powstałym sosem polać mięso.

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pytys 15 stycznia 2014 Rewelacyjny przepis....musze go zrobić...dam znac jak smakowało

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 05 stycznia 2014 Dla mnie bardzo ciekawy przepis. Do wypróbowania :)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń