Do góry

Dania główne Przepis na:

Danie Chińskie

Danie Chińskie

Autor: malta14

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1391

Dodano: 24.04.2011

Odsłon: 4641

Kto lubi trochę egzotycznie to polecam !

Składniki

  • mięsa wieprzowego ( lub drobiu ), 1 Kg.
  • duże łyżki oleju ( np. słonecznikowego ), 3
  • paczki ´´China pfanne ´´ ( Maggi ), 2
  • słoiczeki pędów bambusa ( Tao Tao / paski 180 gr. ), 2 szt.
  • słoiczki kiełków fasoli mung ( Tao Tao 180 gr. ), 2 szt.
  • pieczarków, 250 gr.
  • papryki ( 150 - 300 gr. ), 2 szt.
  • por ( 150 gr. ), 1 szt.
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ► Pędy bambusa przez całą noc moczyć w wodzie, rano kilka razy wypłukać i odcedzić. Kiełki fasoli mung tylko jeden raz wypłukać. ► Mięso i paprykę pokroić w paski, pieczarki i por w pierścienie. ► Mięso na oleju podsmażyć, dodać pędy bambusa i smażyć przez około 20 minut następnie dodać por, paprykę i pieczarki. ► Smażącą się potrawę zalać z 600 ml. wody mieszając wsypać zawartosć torebek i doprowadzić do gotowania, teraz jeszcze chwilę pogotować od czasu do czasu mieszając.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń