Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Danie jednogarnkowe z warzywami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 115
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 115
Składniki
Ziemniaki, marchew i jabłko umyj, obierz, pozostałe warzywa oczyść i dokładnie opłucz. Ziemniaki, marchew, jabłko i pora pokrój na małe kawałki, szalotki w plasterki, a brokuła podziel na różyczki. Do przygotowanych warzyw dodaj brukselkę, wymieszaj i przypraw solą, pieprzem, tymiankiem.
Przygotuj 4 żaroodporne naczynia z pokrywkami. Posmaruj olejem. Do każdego włóż porcję warzyw. Na wierzch połóż po łyżeczce masła. Piecz 15 -20 min w temperaturze 200°C. Naczynie z warzywami możesz przykryć również kółkiem wyciętym z ciasta francuskiego, przyciskając je do brzegów naczynia. Na środku natnij, włóż makaron rurkę, aby para miała ujście. W tej wersji piecz warzywa dłużej. Możesz też posypać wierzch potrawy startym żółtym serem.
Czas: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień