Do góry

Dania główne Przepis na:

Delikatny schab z sosem cytrynowym

Delikatny schab z sosem cytrynowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11264

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Delikatny schab z sosem cytrynowym"

Składniki

  • 2 kg schabu bez kości
  • 3 cebule
  • 1 szklanka białego wina wytrawnego
  • 1 szklanka śmietanki 30-36 proc
  • kilka gałązek rozmarynu
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy
  • słodka papryka
  • chili
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Schab natrzeć przyprawami i czosnkiem.

  2. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego z pokrywą. Piec 2 godz. w temp. 180°C.

  3. Cebule obrać, drobno posiekać i po godzinie pieczenia mięsa, dodać do wytworzonego sosu.

  4. Do 2 szklanek wody dodać skórkę otartą z cytryny, rozmaryn, wino, wymieszać, podlać nim mięso.

  5. Upieczone, wyjąć z sosu, usunąć rozmaryn. Sos zmiksować, zabielić śmietanką, zagęścić zasmażką z mąki i masła.

  6. ok. 140 minut

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń