Do góry

Desery Przepis na:

Deser z ananasa z musem malinowym i migdałową kruszonką.

Deser z ananasa z musem malinowym i migdałową kruszonką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 4097

Dodano:

Odsłon: 187

Pyszny i łatwy do wykonania deser. Jest w nim pełno różnych smaków, które doskonale się ze sobą komponują.

Składniki

  • Ananas
  • Wanilia w lasce
  • Migdały 40g
  • Cukier 50g
  • Mąka tortowa 50g
  • Masło 50g
  • Miód
  • Mailiny
  • Ser Mascarpone 250g
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ananasa należy obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelnię wrzucamy 2 łyżki miodu i ananasa. Dodajemy ziarna z jednej laski wanilii i smażymy aż ananas zmięknie. Wszystko odstawiamy do wystygnięcia.

  2. Maliny ok 200g należy zblendować na mus z jedną łyżką miodu. Jeśli używamy mrożonych malin to trzeba pamiętać o tym, żeby je chwilę wcześniej namoczyć w ciepłej wodzie. Gotowy mus można przecisnąć przez sitko, ale nie trzeba.

  3. Migdały należy zblendować najdrobniej jak się da. Dodaj mąkę cukier i masło i wszystko zagnieść albo zblendować na kruszonkę. Piec w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180C.

  4. Opakowanie serka mascarpone (250g) należy utrzeć z łyżką miodu, tak aby powstała gładka masa, a później włożyć do lodówki na conajmniej pół godziny.

  5. Do szklanki lub pucharku nakładamy odpowiednio: ananas, krem z mascarpone, ananasa, krem z mascarpone, mus malinowy i kruszonkę.

    Zapraszam do obejrzenia filmu, w którym pokazuję jak wykonać ten deser krok po kroku.

    Życzę smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń