Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser marchwekowy ( pakistański przepis). Można podawać na zimno lub na ciepło. Ja uwielbiam na ciepło, także zawsze przed podaniem podgrzewam.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, włożyc do garnka. Dodać mleko i zagotować. Trzeba uważać żeby sie nie przypaliło, cały czas mieszając. Gdy masa zmniejszy objętość mniej wiecej o połowe dodać cukier. I gotować dalej na średnim ogniu cały czas mieszając, aż mleko całkowicie wyparuje a marchew będzie miękka. Zajmuje to około 2 lub 2 i pół godziny. W między czasie posiekać orzechy i migdały. Na koniec dodać masło i wybrane dodatki: orzechy, migdały...,Wymieszać i gotować jeszcze przez kilka minut. Można podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego :)