Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latem warto sięgnąć po świeże, sezonowe owoce i podać je na deser.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 80
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 80
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
Składniki
Mocno schłodzoną śmietanę umieścić w misie miksera, dodać cukier puder i serek mascarpone. Ubijać do zgęstnienia. Dodać sok z cytryny.
Połowę masy odłożyć a do pozostałej dodać sok z czerwonych porzeczek (jeśli nie mamy, możemy dodać odrobinę barwnika spożywczego).
Nakładać do szklanek lub pucharków na przemian: raz jasną masę, raz różową aż do wyczerpania składników. Udekorować świeżymi kwiatami i owocami. Podać dobrze schłodzony.