Do góry

Dania główne Przepis na:

Devolay z indyczej piersi

Devolay z indyczej piersi

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 1261

Mięso z indyka ma małą zawartość tłuszczu co sprawia, że jest zdrowszą alternatywą dla kurczaka:)

Składniki

  • 400 g. indyczej piersi
  • masło
  • koperek
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • sól,pieprz, papryka słodka, ostra
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pierś podzielić na pięć kawałków, które następnie rozbić na cienkie placuszki. Czosnek posiekać bardzo drobno i podsmażyć na patelni. Posiekać koperek i doprawić pierś solą, pieprzem i papryką po czym położyć na kotlecie czosnek, koperek i masło, wszystko zawinąć podkładając brzegi w stronę środka.

    Do jajek dodać sól,pieprz i paprykę ostrą, obtoczyć kotlety w tak przygotowanych jajkach i w bułce a następnie podsmażyć na patelni. Całość piecz jeszcze ok. 8 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń