Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Diabelskie kotleciki na listkach sałaty dla dzieci"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Pokrój bułkę w kostkę i wsyp do miski. Zalej mlekiem i poczekaj, aż nasiąknie. Następnie obierz szalotkę i drobno posiekaj. Włóż do miski mielone mięso. Dodaj bułkę, jajko, drobno posiekaną natkę pietruszki i szalotkę.
Całość posól i wyrób na jednolitą masę. Jeżeli jest zbyt rzadka, możesz ją zagęścić bułką tartą. Z masy mięsnej, zwilżonymi dłońmi uformuj 4 owalne kotlety. Na patelni rozgrzej olej i usmaż mięso z obu stron na rumiany kolor.
Następnie odsącz je z resztek tłuszczu na papierowym ręczniku. Na talerzu rozłóż czyste listki sałaty i wyłóż kotlety. Kulki mozarelli przekrój na pół, zrób z nich oczy. Połóż plasterek oliwki. Usta namaluj ketchupem. Podawaj z frytkami.Źródło: Na żywo