Do góry

Desery Przepis na:

Diabelskie kotleciki na listkach sałaty dla dzieci

Diabelskie kotleciki na listkach sałaty dla dzieci

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Diabelskie kotleciki na listkach sałaty dla dzieci"

Składniki

  • jednodniowa bułka
  • 50 ml mleka
  • szalotka
  • jajko
  • 40 dag mielonego mięsa
  • sól
  • pęczek natki pietruszki
  • bułka tarta l
  • olej
  • 10 dag mozzarelli
  • 4 nadziewane
  • zielone oliwki
  • czerwona i żółta papryka
  • ketchup
  • sałata
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Pokrój bułkę w kostkę i wsyp do miski. Zalej mlekiem i poczekaj, aż nasiąknie. Następnie obierz szalotkę i drobno posiekaj. Włóż do miski mielone mięso. Dodaj bułkę, jajko, drobno posiekaną natkę pietruszki i szalotkę.

  2. Całość posól i wyrób na jednolitą masę. Jeżeli jest zbyt rzadka, możesz ją zagęścić bułką tartą. Z masy mięsnej, zwilżonymi dłońmi uformuj 4 owalne kotlety. Na patelni rozgrzej olej i usmaż mięso z obu stron na rumiany kolor.

  3. Następnie odsącz je z resztek tłuszczu na papierowym ręczniku. Na talerzu rozłóż czyste listki sałaty i wyłóż kotlety. Kulki mozarelli przekrój na pół, zrób z nich oczy. Połóż plasterek oliwki. Usta namaluj ketchupem. Podawaj z frytkami.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń