Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 39
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 176
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 39
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 176
Składniki
Płatki i otręby mielimy. Przesypujemy do miseczki, mieszamy z proszkiem , sodą, przyprawiamy solą, czosnkiem, pieprzem. Wlewamy jogurt, wbijamy jajko, mieszamy. Masę wykładamy na rozgrzaną patelnię i przykrywamy. Smażymy i przewracamy na drugą stronę. Od razu smarujemy oliwą z oliwek, oprószamy oregano i ziołami prowansalskimi. Nakładamy ser ( starty na tarce) wykładamy cebulę i szynkę, po czym znowu przykrywamy przykrywką. Pilnujemy, aby spód się nie przypalił. Podajemy z ketchupem i szczypiorkiem.