Do góry

Przekąski Przepis na:

Dietetyczna rolada

Dietetyczna rolada

Autor:

Przepisów i artykułów: 2286 Ocena: 14348

Dodano:

Odsłon: 1981

Pyszna bezmięsna przekąska.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Bułki namoczyć w mleku i odłożyć. W między czasie obrać seler, zetrzeć na tarce a paprykę posiekać blenderem. Żółtka utrzeć z olejem, połączyć z selerem, papryką i odciśniętą bułką.

  2. Białka ubić na sztywno, dodać do masy, przyprawić, wymieszać i wyłożyć na folię aluminiową posmarowaną olejem.

  3. Następnie zwinąć w roladę, włożyć do naczynia, zalać wrzącą wodą i gotować na wolnym ogniu około 20 minut.

  4. Po ugotowaniu roladę wyjąć z naczynia, ostudzić i delikatnie odłączyć od foli. o.

  5. Roladę kroić w plastry, możemy ją podawać na zimno i na gorąc

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 04 lipca 2016 Bardzo ciekawy sposób przygotowania. Myślisz, że na parze też by się udały?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń