Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna bezmięsna przekąska.
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 472
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1559
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 341
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 472
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1559
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 341
Składniki
Wykonanie: Bułki namoczyć w mleku i odłożyć. W między czasie obrać seler, zetrzeć na tarce a paprykę posiekać blenderem. Żółtka utrzeć z olejem, połączyć z selerem, papryką i odciśniętą bułką.
Białka ubić na sztywno, dodać do masy, przyprawić, wymieszać i wyłożyć na folię aluminiową posmarowaną olejem.
Następnie zwinąć w roladę, włożyć do naczynia, zalać wrzącą wodą i gotować na wolnym ogniu około 20 minut.
Po ugotowaniu roladę wyjąć z naczynia, ostudzić i delikatnie odłączyć od foli. o.
Roladę kroić w plastry, możemy ją podawać na zimno i na gorąc