Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne dietetyczne kotlety mielone smażone bez tłuszczu
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52097
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 148
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52097
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 148
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Cebulę pokrój w kostkę, a pieczarki dokładnie umyj i zetrzyj na tarce z grubymi oczkami. Podduś cebulę i pieczarki na patelni z dodatkiem wody, aż zmięknie i ostudź. W misce wymieszaj mięso z jajkiem i startym na tarce parmezanem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz ostudzone pieczarki z cebulką. Dopraw solą i pieprzem, tymiankiem i rozmarynem i dokładnie wymieszaj. Formuj burgery i smaż je na patelni bez tłuszczu z obu stron, aż będą rumiane. Zjedz z ziemniakami w mundurkach.