Do góry

Dania główne Przepis na:

Dietetyczny bigos - dla cukrzyków w sam raz!

Dietetyczny bigos - dla cukrzyków w sam raz!

Autor:

Przepisów i artykułów: 138 Ocena: 1831

Dodano:

Odsłon: 4716

Wersji bigosu jest tyle ile jest kucharzy :) Nasza wersja jest z kiszona i białą kapustą, schabem, drobiowymi kiełbaskami, piersią kurczaka i pieczarkami. Robi się szybko a jeszcze szybciej zjada :)

Składniki

  • 1 kg białej kapusty
  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 4 plastry schabu
  • 2 piersi kurczaka
  • 2 kiełbaski drobiowe
  • 1 cebula, 200 g pieczarek
  • Sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
  • Koncentrat pomidorowy
  • Vegeta - używam z intermarche takiej naturalnej bez żadnych dodatków
> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kiszona kapustę należy odsączyć z zalewy, opłukać i poszatkować. Gdy jest za kwaśna można ją obgotować. Moja była w sam raz więc jej nie obgotowałam. Zwykłą kapustę szatkujemy, płuczemy i gotujemy około 20 min. Dodajemy poszatkowaną kiszoną kapustę, ziele angielskie i liście laurowe oraz vegetę. Całość mieszamy i dusimy na małym ogniu.

  2. Mięso oraz kiełbaski kroimy w kosteczkę i każde z osobna podsmażamy na patelni. Dodajemy do kapusty i mieszamy. Pieczarki kroimy w mniejsze kawałki i również dorzucamy do całości. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i dusimy jeszcze około 20-30 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 12 grudnia 2017 Tyle dobroci na talerzu, to wcale się nie dziwię, że szybko znika xD

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń