Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 347
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 370
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 347
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 370
Składniki
Do miseczki wlać ciepłe mleko, wsypać cukier i pokruszone drożdże. Wymieszać, odstawić na ok. 5 min.
Do drugiej miski wsypać przesianą mąkę, sól i olej. Wlać rozczyn drożdżowy i wymieszać. Ciasto wyrabiać ręką do momentu, aż będzie plastyczne i będzie ładnie odchodzić od ręki. Po wyrobieniu przykryć miskę ściereczką i odstawić w cieple miejsce aby ciasto urosło.
Między czasie przygotowujemy składniki, które będziemy chcieli dodać do pizzy.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość przekładamy go na blachę i naciągamy, formując pożądany kształt. Polewamy keczupem lub sosem pomidorowym, kładziemy składniki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. Smacznego