Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 83
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1167
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 83
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1167
Składniki
Do miseczki wlać ciepłe mleko, wsypać cukier i pokruszone drożdże. Wymieszać, odstawić na ok. 5 min.
Do drugiej miski wsypać przesianą mąkę, sól i olej. Wlać rozczyn drożdżowy i wymieszać. Ciasto wyrabiać ręką do momentu, aż będzie plastyczne i będzie ładnie odchodzić od ręki. Po wyrobieniu przykryć miskę ściereczką i odstawić w cieple miejsce aby ciasto urosło.
Między czasie przygotowujemy składniki, które będziemy chcieli dodać do pizzy.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość przekładamy go na blachę i naciągamy, formując pożądany kształt. Polewamy keczupem lub sosem pomidorowym, kładziemy składniki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. Smacznego