Do góry

Przekąski Przepis na:

Domowe BAKE ROLLSY

Domowe BAKE ROLLSY

Autor: Natka43

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 275

Dodano: 23.11.2012

Odsłon: 30377

Lubicie Bake Rollsy ?:) Ja lubię je czasem pochrupać do filmu, czy tak po prostu, jednak w tych kupnych jest mnóstwo zbędnych dodatków, postanowiłam zrobić swoje domowe bake rollsy. Wystarczy bagietka, trochę oliwy i przyprawy, nie zrobiłam charakterystycznej dziurki, ale jeśli wy macie ochotę to wystarczy w każdym z krążków zrobić dziurkę przed upieczeniem. Bake rollsy wyszły smaczne i chrupiące, smak zależy od was, ja przyprawiłam je przyprawą do pizzy oraz część zostawiłam z masełkiem czosnkowym od bagietki, ale tak na prawdę możecie pofantazjować i zrobić je z ulubionymi dodatkami. Zachęcam ! :)

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowanie: Bagietkę* kroimy na plasterki (jeśli mamy bagietkę z masłem czosnkowym, krążki z masłem układamy osobno i nie przyprawiamy).Do miseczki wlewamy oliwę dodajemy przyprawy według uznania, ja dodałam przyprawę do pizzy, ponieważ chciałam uzyskać bake rollsy o smaku pizzy. Następnie każdy krążek smarujemy pędzelkiem maczanym w oliwie z przyprawami, krążki układamy na papierze do pieczenia i suszymy w piekarniku ok 10 min (do zarumienienia) 180 C (termoobieg). Smacznego chrupania :) * ja użyłam gotową bagietkę do opiekania z masłem czosnkowym (łatwiej się ją kroi niż zwykłą bagietkę)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosse 23 listopada 2012 Fajna przegryzka i jeszcze bez chemicznych polepszaczy:)Super przepis,ode mnie piąteczka:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń