Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krówki to pyszny smakołyk z czasów dzieciństwa. Wiele osób je wciąż uwielbia. A Wy?
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3534
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 964
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1068
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 157
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3534
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 964
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1068
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 157
Składniki
Masło wkładamy do dużego garnka, dodajemy cukier i podgrzewamy. mieszając, aż cukier się rozpuści. Dodajemy kremówkę i cukier waniliowy. Dalej podgrzewamy, mieszając, aż powstanie gęsta masa. Gdy kropla masy wylana na talerzyk będzie zastygać, to znaczy, że masa jest gotowa. Masę zdejmujemy z ognia, aby nieco przestygła od czasu do czasu mieszając. Następnie wylewamy ją na wysmarowaną masłem foremkę. Gdy masa zastygnie, kroimy ją zanurzonym w zimnej wodzie nożem i przechowujemy w lodówce.