Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Domowe lody jagodowe"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Do wrzącej wody wsypujemy cukier puder, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Wrzucamy jagody, chwilkę gotujemy i odstawiamy.
Przestygnięte jagody miksujemy, a mus przecieramy przez sito.
Mocno schłodzoną śmietanę i zimne mleko łączymy ze sobą. Następnie mieszamy z jagodami.
Jeżeli mamy maszynkę do robienia lodów, wlewamy do niej masę i postępujemy według instrukcji. W przeciwnym wypadku zmiksowaną mieszankę wkładamy do zamrażarki i co godzinę miksujemy, żeby rozbić kryształki lodu. Czynność powtarzamy kilka razy. Lody dekorujemy jagodami i świeżą miętą.Źródło: Rewia