Do góry

Desery Przepis na:

Domowe rurki z bitą śmietaną

Domowe rurki z bitą śmietaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 353

Dodano:

Odsłon: 195

Któż z nas nie lubi rurek z kremem, jednak często sięgamy po kupne lub z cukierni. Nie trzeba jednak kupować ze sklepu, do przygotowania domowej wersji rurek z kremem wystarczy tak naprawdę 30 minut i chwila cierpliwości. Przepis na domowe rurki z bita śmietaną chodził za mną od dawna i doczekał się wreszcie swojego debitu na talerzu. Przepis łatwy i smaczny. Polecam!

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Gotowe ciasto francuskie rozmrażamy. Dzielimy na 12 prostokątów o szerokości 2-3 cm. Specjalne foremki do rurek smarujemy cienko masłem. na około każdej owijamy plaster ciasta francuskiego. Gotowe ciasto pieczemy około 10 minut w 190 stopniach(do przyrumienienia, uważamy aby nie spalić rurek). Studzimy. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy 120 g cukru pudru. Ucieramy. Wystudzone rurki ostrożnie zdejmujemy z formy. Napełniamy bitą śmietaną, chłodzimy w lodówce. Tuż przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń