Do góry

Dania główne Przepis na:

Domowej roboty musztarda

Domowej roboty musztarda

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6575

Dodano:

Odsłon: 10

Przepis wart wypróbowania: "Domowej roboty musztarda"

Składniki

  • 6 łyżek ciemnej gorczycy
  • 6 łyżek jasnej gorczycy
  • 2 łyżki octu winnego
  • 6 łyżek białego wina lub wody
  • pieprz
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Gorczycę zmiel w młynku lub zetrzyj w moździerzu. Dodaj pozostałe i dokładnie wymieszaj. Przełóż musztardę do słoiczka, przykryj ściereczką i odstaw na dobę do lodówki, by dojrzała.

  2. Ważna jest ilość gorczycy. Im jest jej więcej, tym lepiej. Unikaj natomiast zbyt dużej ilości cukru. Najlepsza jest musztarda dijon, która nie powinna zawierać go wcale.

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń