Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka miesięcy temu jedliśmy u znajomych domowy chleb. Wzięliśmy przepis, upiekliśmy z mężem chleb w domu i od tej pory zagościł u nas na stałe. Zrobienie go jest bardzo łatwe. Robimy z 1,5 kg mąki, mrozimy w kawałkach i mamy na tydzień.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22167
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 54
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 87
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 224
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22167
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 54
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 87
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 224
Składniki
Rozdrobnione drożdże z cukrem zalewamy szklanką ciepłej wody i mieszamy. Potem odstawiamy aby się zapieniły.
W tym czasie przygotowujemy w dużej misce lub garnku wszystkie suche składniki.
Gdy drożdże się zapienią wlewamy do suchych składników i dolewamy resztę wody. Mieszamy wszystko drewnianą łyżką do połączenia składników. W ten sposób też napowietrzamy ciasto.
Przygotowujemy 3 keksówki smarując je olejem. Ciasto rozdzielamy do foremek i wyrównujemy. Po wierzchu możemy posypać pestkami dyni lub innymi ziarnami wedle uznania.
Wszystkie wstawiamy do zimnego piekarnika i włączamy na termoobieg 180 stopni. Pieczemy 1 godzinę.
Chlebki studzimy na kratce.