Do góry

Desery Przepis na:

Domowy kisiel

Domowy kisiel

Autor:

Przepisów i artykułów: 480 Ocena: 5853

Dodano:

Odsłon: 5561

Kisiel wykonany domowym sposobem na pewno jest wolny od sztucznych barwników i innych niespodziewanych dodatków :) Polecam go mamom mającym małe dzieci i amatorom zdrowego odżywiania ;)

Składniki

  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 4 szklanki wody
  • 5 łyżek cukru
  • 3 garści malin , u mnie były mrożone
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Z 4 szklanek wody odlewamy jedną szklankę i rozpuszczamy w niej mąkę ziemniaczaną.

    Wodę gotujemy, gdy zaczyna lekko wrzeć wsypujemy owoce. Aby nie straciły swoich wartości i witamin, wlewamy rozpuszczona mąkę gdy woda zaczyna bulgotać. Mieszamy i gotujemy jeszcze około dwie minutki.
    Owoce są miękkie i nie tracą swojego koloru :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń