Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niezbyt pracochłonny, a na pewno lepsze niż ten sklepowy ;)
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Na stolnicę wysypujemy mąkę, robimy w niej dołek i wbijamy jajka. Wyrabiamy do uzyskania elastycznego ciasta. W razie potrzeby można podsypać mąką. Wałkujemy ciasto cieniutko i kroimy makaron [lub przepuszczamy przez maszynkę jeśli taką posiadamy]. Gdy nie wykorzystamy całego makaronu możemy go ususzyć i schować do torebki.
Gotujemy w wodzie z dodatkiem soli. Przelewamy zimną wodą.