Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz pieczony w domowej salsie

Dorsz pieczony w domowej salsie

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 122

Dodano:

Odsłon: 4491

Dorsz - pyszny i łatwy w przygotowaniu!

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Salsa: Wszystkie warzywa zmiksować z oliwą, octem, czosnkiem i przyprawami. W ten sposób powstaje salsa, którą można wykorzystać także jako sos do tacosów, surowego śledzia i innych przekąsek.

  2. Szpinak ugotować we wrzątku (ok. 4 minut), odcedzić.

  3. Umytą i oczyszczoną rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zalać kilkoma łyżkami sosu. Na tym ułożyć szpinak i zalać resztą salsy. Przykryć folia aluminiową i piec w piekarniku przez ok 30 minut.

  4. Ryba powinna być rozmrożona, jeśli jednak puści trochę wody, można zdjąć folię, aby nadmiar wody odparował. Ze świeżą rybą nie ma tego problemu :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń