Do góry

Sałatki Przepis na:

Drobiowa sałatka z ryżem

Drobiowa sałatka z ryżem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1871 Ocena: 43054

Dodano:

Odsłon: 22450

Kolejny z gruzińskich przysmaków. Sałatkę można przygotować też z gotowanego mięsa np z rosołu.

Składniki

  • 1 kg udek z kurczaka
  • 1 pęczek koperku
  • 100 g ryżu
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól,pieprz
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Udka z kurczaka nacieramy solą i pieprzem, pieczemy pod przykryciem przez godzinę w temperaturze 180°C. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu.
    Ostudzonego kurczaka (bez skóry) kroimy na 5 mm paski. Przekładamy do miski, dodajemy ostudzony ryż, posiekany koperek, majonez i dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń