Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drobiowe burgery"
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19569
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 170
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 202
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19569
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 170
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 202
Składniki
Czas ok. 45 min; porcja – 400 kcal, cena 3,10 zł, 4 porcje.
Mięso opłucz, osusz starannie, rozbij tłuczkiem, a następnie oprósz z dwóch stron solą oraz pieprzem. Jajka rozkłóć z mąką i bułką tartą. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Mięso zanurzaj w panierce i smaż na oleju na złoty kolor.
Sałatę opłucz, osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Rzodkiewki umyj, odetnij ogonki i korzonki. Zetrzyj rzodkiewki na tarce lub pokrój w zapałkę. Ogórek wyszoruj, pokrój tak samo jak rzodkiewki.
W miseczce wymieszaj posiekaną rzodkiewkę z ogórkiem oraz śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Bułki do burgerów podgrzej krótko w piekarniku w temp. 180 st. Wyjmij i przekrój na połówki.
Podgrzane spody bułek do burgerów posmaruj majonezem, rozłóż liście sałaty. Na sałacie umieść usmażone filety z kurczaka. Obłóż je surówką z rzodkiewki i ogórka. Przykryj wierzchami bułek i od razu podawaj na stół.Źródło: Świat kobiety