Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-07-2015
Przepis na aromatyczne kotleciki mielone z piersi kurczaka z dodatkiem kurek i świeżej natki pietruszki. Mielone są delikatne, soczyste i bardzo pożywne. Są idealnym dodatkiem do obiadu :)
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 351
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 155
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 351
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 155
Składniki
Cebulkę kroimy w kostkę i szklimy ją na odrobinie oleju. Do zeszklonej cebulki dodajemy kurki, solimy i chwilę razem przesmażamy. Następnie podlewamy zawartość mlekiem* i dusimy jeszcze przez chwilę. Studzimy.
Oczyszczone ze ścięgien i włókien piersi z kurczaka mielimy w maszynce do mięsa wraz z ostudzonymi kurkami i cebulką. Do zmielonych składników dodajemy bułkę tartą, jajko, 2 łyżki natki pietruszki i doprawiamy farsz solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Z powstałego farszu formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej, a następnie smażymy je z obu stron na złocisty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Mielone podajemy z ulubionymi dodatkami - moja propozycja to kuskus i surówka ze świeżej marchewki :) Życzę smacznego! :)