Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowe pulpeciki bez jajek

Drobiowe pulpeciki bez jajek

Autor:

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 283

Dodano:

Odsłon: 3882

Takie pulpeciki chodziły za mną od kilku dni. W końcu dziś nadszedł ten sądny i postanowiłam je zrobić. Wszystko było już gotowe, kiedy zorientowałam się, że liczba jajek w lodówce wynosi 0! Pulpecikom tak łatwo nie opuściłam i wygooglowałam zamiennik. Dzięki Bogu za Google!

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś oczyszczamy, myjemy, osuszamy i ścieramy na grubych oczkach tarki, mielimy w maszynce lub rozdrabniamy w blenderze.

  2. Do mięsa dodajemy drobno posiekaną cebulkę i doprawiamy je do smaku pieprzem oraz ziołami.

  3. Wilgotnymi dłońmi formujemy małe pulpety i obtaczamy je w otrębach.

  4. W rondelku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i smażymy pulpeciki na złoty kolor.

  5. Obsmażone z dwóch stron pulpeciki zalewamy wodą (tak żeby były całkiem przykryte), wrzucamy ziele angielskie i listek laurowy i dusimy ok. 20 minut.

  6. Po tym czasie odparowujemy trochę sos i dodajemy do niego jogurt dokładnie wymieszany z mąką, gotujemy jeszcze chwilę by sos zgęstniał. Na koniec można dodać posiekaną natkę pietruszki lub koperek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń