Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drożdżowe pierogi z mięsem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Drożdże i cukier zalej wodą, dokładnie wymieszaj. Do przesianej mąki dodaj sól, olej oraz rozpuszczone drożdże. Zagnieć gładkie ciasto. Przełóż je do miski, przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 60 min, by wyrosło.
Cebulę drobno posiekaj. Pietruszkę i marchewkę obierz. Paprykę pokrój w kostkę. Do garnka włóż mięso, pietruszkę, marchewkę, listki laurowe, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego, zalej wodą. Gotuj aż mięso będzie miękkie.
Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę i paprykę, mieszając smaż ok. 5 min. Ugotowane warzywa pokrój w drobną kostkę. Wystudzone mięso zmiel w maszynce. Dodaj przesmażone warzywa, starty ser, marchewkę oraz pietruszkę, wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkuj i pokrój na prostokąty. Na połowie każdego rozłóż farsz i zlep mocno dociskając brzegi. Wierzch każdego posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz ok. 20 minut w temperaturze 180°C.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Sztuka: 220 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie