Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy można zjeść na obiad, można też na kolację.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 88
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3328
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1177
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 88
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3328
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1177
Składniki
Drożdże wymieszać z 3 łyżkami ciepłego mleka i szczyptą cukru. Odstawić na chwilę w ciepłe miejsce.
Do miski przesiać mąkę, dodać jajko, ciepłe mleko, cukier, szczyptę soli i drożdże. Wszystko wymieszać łyżką na gładką masę. Odstawić na około 1,5 godziny.
Jabłka zetrzeć i dodać do ciasta po wyrośnięciu, wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. SMACZNEGO!