Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżówki idealnie spełniają swoją funkcję jako słodka przekąska lub jako dodatek do kawki! Tym razem propozycja drożdżówek w formie ślimaczków Z truskawkami i serem ;)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 144
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i pozostawić do rozpuszczenia. Następnie dodać 2-3 łyżki mąki i tyle ciepłego mleka, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na 15 min. Potem dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć ściereczka i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 60-70 min. Gotowe ciasto rozwałkować w prostokąt i wyłożyć serek, rozsmarować prawie na całej powierzchni. Następnie pookładać plasterki umytych i osuszonych truskawek. Zwinąć w rulon i ciąć plastry szerokości ok. 3-4cm.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić na ok. 15 min. do napuszenia. Piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez ok. 20-25 min. Przed podaniem posypać pudrem. Smacznego!