Do góry

Desery Przepis na:

Drożdżowe z porzeczkami

Drożdżowe z porzeczkami

Autor: bulina

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 246

Dodano: 01.08.2010

Odsłon: 4696

Proste i smaczne

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki dokładnie zagnieść tak aby odchodziło od ręki,przykryć ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce na około 2 godziny

  2. w tym czasie przygotować owoce sezonowe np.porzeczki

  3. wyrośnięte ciasto przełożyć do dowolnej wielkości blaszki wysmarowanej masłem lub margaryną ,na wierzch ułożyć owoce,piec około 30 minut w 150 - 180 stopniach ,ostudzone można posypać cukrem pudrem.Życzę smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

basia1203 27 kwietnia 2011 Jak widzę takie proste i piękne specjały to mam ochotę nauczyć się piec :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 05 sierpnia 2010 lubię takie niewymagające pracy drożdżowce- mój będzie z borówkami , dam znać jak mi poszło :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bulina 01 sierpnia 2010 Dziękuje za rade ,jestem początkująca w dodawaniu przepisów do tej pory tylko korzystałam z waszych przepisów

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 01 sierpnia 2010 Widzę, że masz jakieś problemy bo skasowałaś przepis, dodałaś ponownie itd. Ale każdy składnik zapisuje się w OSOBNYM okienku, każdy oddzielnie, jeden po drugim, zgodnie z podanym tam wzorem. Zapisywane ciurkiem w rządku nie mieszczą się. PS Bardzo pysznie wygląda Twoje ciasto :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń