Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżówki z budyniem"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3338
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1190
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3338
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1190
Składniki
Przepis przysłała Alicja Dominik z Bydgoszczy
Drożdże, cukier i kilka łyżek lekko podgrzanego mleka wymieszaj. Odstaw. Masło stop, ostudź.
Mąkę, dwa jajka, sól, masło, resztę mleka i rozczyn drożdżowy wyrób. Odstaw do wyrośnięcia. Ponownie wyrób, podziel na 12-14 części. Uformuj kulki, ułóż na blasze. Odstaw w ciepłe miejsce.
Budyń ugotuj wg instrukcji. W cieście zrób wgłębienie, włóż budyń i ananasy. Brzegi posmaruj pozostałym roztrzepanym jajkiem. Piecz ok. 15 min w 190°C.
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie