Do góry

Dania główne Przepis na:

Duszona łopatka z prawdziwkami

Duszona łopatka z prawdziwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1943 Ocena: 44330

Dodano:

Odsłon: 237

Czystka! Uff! Kochamy takie akcje!

Składniki

  • 2 kotlety z łopatki wieprzowej
  • 1 łyżka cukru palmowego
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 litr bulionu wołowego
  • 300 g mrożonych prawdziwków
  • 2 liście laurowe
  • 4 sztuki ziela angielskiego
  • 1 łyżka lubczyku
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 100 ml zimnej wody
  • sól, pieprz
1-2 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie


  1. Plastry mięsa smażymy. Do oleju dodajemy cukier palmowy. Później grzyby z posiekaną cebulą i rozgniecionym czosnkiem.
    Następnie zalewamy gorącym bulionem i dusimy godzinę na wolnym ogniu.
    Po tym czasie dodajemy ziemniaki, dusimy 30 min razem z przyprawami.
    Mąkę mieszamy z zimną wodą, dodajemy do potrawy, mieszamy i zagotowujemy.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń