Do góry

Dania główne Przepis na:

Duszonka letnia z kiełbasą

Duszonka letnia z kiełbasą

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 1695 Ocena: 7150

Dodano: 13.09.2017

Odsłon: 250

Pyszne i zdrowe danie z sezonowych warzyw.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Bakłażana umyć, pokroić, posoli i odłożyć na chwilę by stracił goryczkę. Po 15 minutach dokładnie opłukać i osuszyć, po czym pokroić. Paprykę, cebulę, kabaczka oczyścić, pokroić. Wszystkie przygotowane warzywa obsmażyć na oliwie, przyprawić do smaku, dodać pokrojone pomidory i zalać bulionem. Dusić pod przykryciem około 20 minut, włożyć kiełbasę, doprawić w razie potrzeby i gotować jeszcze przez 5 minut i podawać z ciemnym pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń