Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Duszony schab"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 123
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 123
Składniki
Schab oczyść, umyj i podziel na kotlety. Delikatnie rozbij. Oprósz solą, ostrą papryką i pieprzem. Smaż przez minutę na rozgrzanej patelni.
Do brytfanny wlej 3 szklanki wody i zagotuj razem z kostkami rosołowymi oraz liściem laurowym. Wrzuć mięso i duś pod przykryciem.
W międzyczasie podsmaż do zrumienienia poszatkowaną cebulę i dodaj pokrojoną w paski paprykę. Duś, aż warzywo będzie miękkie.
Fasolkę szparagową ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź i również delikatnie podduś na patelni.
Paprykę, cebulę i fasolę dodaj do schabu i smaż jeszcze przez 10 minut. Podawaj z młodymi ziemniaczkami.
<strong>Anita Okulicz z Bydgoszczy</strong>Źródło: Super TV