Do góry

Dania główne Przepis na:

Duszony schab

Duszony schab

Autor: Smaczne_Przepisy

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5012

Dodano: 06.04.2009

Odsłon: 128

Smaczny pomysł na "Duszony schab"

Składniki

  • 70 dag schabu
  • 4 papryki czerwone
  • 25 dag fasolki szparagowej
  • 1 cebula
  • 1 liść laurowy
  • 2 kostki rosołowe
  • ostra papryka
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Schab oczyść, umyj i podziel na kotlety. Delikatnie rozbij. Oprósz solą, ostrą papryką i pieprzem. Smaż przez minutę na rozgrzanej patelni.

  2. Do brytfanny wlej 3 szklanki wody i zagotuj razem z kostkami rosołowymi oraz liściem laurowym. Wrzuć mięso i duś pod przykryciem.

  3. W międzyczasie podsmaż do zrumienienia poszatkowaną cebulę i dodaj pokrojoną w paski paprykę. Duś, aż warzywo będzie miękkie.

  4. Fasolkę szparagową ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź i również delikatnie podduś na patelni.

  5. Paprykę, cebulę i fasolę dodaj do schabu i smaż jeszcze przez 10 minut. Podawaj z młodymi ziemniaczkami.

  6. Anita Okulicz z Bydgoszczy

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń