Do góry

Desery Przepis na:

Dwusmakowa galaretka z truskawkami

Dwusmakowa galaretka z truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 136 Ocena: 323

Dodano:

Odsłon: 95

idealna na niedzielne popołudnie....

Składniki

  • Galaretka truskawkowa – 1 op
  • Galaretka cytrynowa – 1 op
  • Truskawki – 20-30 dag
  • Bita śmietana
  • Woda – 1 L
  • Mięta
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Galaretki rozpuścić w pół litrze gorącej wody, każdą osobno, dobrze wymieszać , aż się dokładnie rozpuści. Schłodzić. Truskawki oczyścić, opłukać i parę odłożyć do dekoracji. Cytrynową zimną galaretkę rozlewamy do szklanek do połowy i ustawiamy pod skosem w lodówce, na wierzchu układamy truskawki, jak stężeje to na nią wylewamy truskawkową galaretkę i schładzamy. Przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną i truskawkami i miętą

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 28 kwietnia Taki deserek to ja od dziecka uwielbiam :)Siła w prostocie :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń