Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne dyniowe leniwe
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 59
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38600
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 105
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 858
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 990
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 5845
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 59
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38600
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 105
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 858
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 990
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 5845
Składniki
Pokrojoną w kostkę dynię wrzucamy do garnka, zalewamy wodą gotujemy aż będzie miękka ok 10 minut. Odlewamy wodę i widelcem rozdrabniamy można także blenderem.
W misce rozgniatamy widelcem twaróg, na w miarę gładką masę. Dodajemy puree z dyni, jajko i dokładnie mieszamy. Wsypujemy make, odrobinę soli i zagniatamy gładkie ciasto - jeśli mocno się klei dosypujemy po odrobinie mąki. (Niektóre dynie są bardzo mokre i puree z nich będzie wodniste.)
W międzyczasie w dużym garnku należy zagotować wodę z odrobiną soli. Ciasto wykładamy na dobrze posypany mąką blat. Odrywamy po kawałku, formujemy kluseczki. Wrzucamy na wrząca wodę i gotujemy około 2 min od wypłynięcia na powierzchnie.
wyłowić łyżką cedzakową, dokładnie osaczyć z wody i wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem, na talerzu posypać cukrem i cynamonem