Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orkiszowe dyniowe placuszki z owocami
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 83
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 757
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 476
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 290
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 83
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 757
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 476
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 290
Składniki
Dynię (najlepiej hokkaido) pokroić na kawałki, piec przez około godzinę pod przykryciem w 200* (aż zmięknie). Następnie ostudzić, obrać ze skórki i zblendować na gładko.
Jajka bełtamy z puree i jogurtem
Do mokrych składników dodajemy mąkę, proszek oraz przyprawy, słodzimy (można dać więcej cukru) i mieszamy, na koniec dosypując owoce (zamiast borówek mogą być też pokrojone w kostkę jabłka)
Smażymy placuszki na rozgrzanej patelni (najlepiej teflonowej, lub nasmarowanej tłuszczem), na średnio-małym ogniu.