Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orkiszowe dyniowe placuszki z owocami
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2231
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1325
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 493
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3494
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1124
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2231
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1325
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 493
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3494
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1124
Składniki
Dynię (najlepiej hokkaido) pokroić na kawałki, piec przez około godzinę pod przykryciem w 200* (aż zmięknie). Następnie ostudzić, obrać ze skórki i zblendować na gładko.
Jajka bełtamy z puree i jogurtem
Do mokrych składników dodajemy mąkę, proszek oraz przyprawy, słodzimy (można dać więcej cukru) i mieszamy, na koniec dosypując owoce (zamiast borówek mogą być też pokrojone w kostkę jabłka)
Smażymy placuszki na rozgrzanej patelni (najlepiej teflonowej, lub nasmarowanej tłuszczem), na średnio-małym ogniu.