Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orkiszowe dyniowe placuszki z owocami
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6118
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 155
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6118
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 155
Składniki
Dynię (najlepiej hokkaido) pokroić na kawałki, piec przez około godzinę pod przykryciem w 200* (aż zmięknie). Następnie ostudzić, obrać ze skórki i zblendować na gładko.
Jajka bełtamy z puree i jogurtem
Do mokrych składników dodajemy mąkę, proszek oraz przyprawy, słodzimy (można dać więcej cukru) i mieszamy, na koniec dosypując owoce (zamiast borówek mogą być też pokrojone w kostkę jabłka)
Smażymy placuszki na rozgrzanej patelni (najlepiej teflonowej, lub nasmarowanej tłuszczem), na średnio-małym ogniu.