Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity dodatek na kanapki dla dzieci.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Wykonanie: Borówki sparzyć wrzątkiem, przepłukać zimną wodą, odsączyć. Dynię zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wodę zagotować z cukrem, dodać dynię, gotować kilka minut, następnie wsypać borówki. Smażyć, stale mieszając aż owoce staną się szkliste i odpowiedniej konsystencji. Dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć, odwrócić do góry dnem. Do dłuższego przechowywania pasteryzować przez 20 minut.