Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe ciasto na maślance z owocami bez miksowania
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88238
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11628
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1807
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88238
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11628
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1807
Składniki
Jajka oraz maślanka powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski wlewamy maślankę, olej dodajemy jajka oraz cukier. Wszystko razem mieszamy. Następnie przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i ponownie mieszamy. Mąkę najlepiej dodawać partiami wtedy łatwiej będzie wymieszać masę na ciasto. Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni. Gotową masę przelać na blaszkę ( u mnie wielkość 30x20) wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć owoce. Piec ok 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. Lekko przestudzone posypać cukrem pudrem. Smacznego!