Do góry

Desery Przepis na:

Ekspresowe ciasto z masą budyniową, galaretką i czereśniami

Ekspresowe ciasto z masą budyniową, galaretką i czereśniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 2765

Dodano:

Odsłon: 961

Ekspresowe ciasto z masą budyniową, galaretką i czereśniami

Składniki

5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Budynie Wmieszać w 100 ml mleka a pozostałe 500 ml zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozpuszczony budyń cały czas mieszając.

    Po zagotowaniu zdjąć z ognia. Do budyniu dodać masło pokrojone na mniejsze kawałki i wymieszać do całkowitego rozpuszczenia się masło i połączenia składników. Odstawić do lekkiego przestudzenia.

    Tortownicę o wymiarach 24 cm wyłożyć biszkoptami. Masę budyniową przelać do tortownicy, równomiernie rozsmarować i odstawić do lodówki do schłodzenia na ok. 30 min.

    W tym czasie galaretki rozpuścić w 2 i 1/2 szklankach wrzącej wody. Odstawić do przestudzenia.
    Czereśnie wypestkować.

    Na lekko schłodzoną masę budyniową wyłożyć czereśnie i wylać przestudzoną galaretkę.
    Całość schłodzić w lodówce przez kilka godzin.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń