Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Eskalopki z groszkiem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
Mięso opłucz, potnij na 4 kotlety, rozbij je. Skrop sokiem z cytryny. Posyp solą, pieprzem i przyprawą.
Każdy kotlet oprósz mąką. Rozgrzej olej. Włóż mięso, usmaż je na rumiano. Eskalopki trzymaj w cieple, aby nie wystygły.
Przygotuj sos: rozgrzej masło. Oprósz je mąką i zasmaż. Dolej zimny bulion i śmietanę. Mieszając, gotuj, aż zgęstnieje. Dodaj groszek konserwowy. Sos przypraw.
Eskalopki nałóż na talerze. Polej sosem. Jako dodatek proponujemy ziemniaki i pomidorki z bazylią.Źródło: Tina