Do góry

Dania główne Przepis na:

Eskalopki z indyka w sosie śmietanowym

Eskalopki z indyka w sosie śmietanowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 7206

Dodano:

Odsłon: 17654

Lekkostrawne i delikatne mięso z indyka w kremowym sosie śmietanowym z porem. By danie było jeszcze mniej kaloryczne zamiast śmietany możemy użyć jogurtu greckiego o zmniejszonej zawartości tłuszczu lub jogurtu naturalnego. Danie możemy podać z ziemniakami, ryżem lub dowolną kaszą.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia. Przekładamy do garnka. Na tej samej patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulę i czosnek, dodajemy pokrojony w talarki por i smażymy 2 minuty. Warzywa przekładamy do mięsa, wlewamy bulion i dusimy około 15 minut. Pod koniec dodajemy śmietanę, ewentualnie zagęszczamy mąką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zagotowujemy i zdejmujemy z palnika.

    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń