Do góry

Dania główne Przepis na:

Eskalopki ze schabu

Eskalopki ze schabu

Autor:

Przepisów i artykułów: 504 Ocena: 4254

Dodano:

Odsłon: 8315

Kiedy nie mam pomysłu na obiad, przeważnie wymyślam coś szybkiego i pieczonego

Składniki

  • ½ kg schabu
  • Sól
  • Pieprz
  • olej do smażenia
  • 15 dag pieczarek
  • 2 jajka
  • Cebula biała
  • 1 żółtko
  • 15 dag sera żółtego
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry około 1 cm, obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron z dodatkiem przypraw: pieprz – sól

  2. 2. Następnie mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

  3. 3. Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy i drobno ściekamy.

  4. 4. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju.

  5. 5. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, przyprawiamy pieprzem oraz solą.

  6. 6. Wystudzone pieczarki mieszamy z jajkiem i żółtkiem.

  7. 7. Przygotowaną masę rozłożyć na mięsie.

  8. 8. Eskalopki Posypać serem startym na tarce o dużych oczkach.
    9. Zapiekać 30 minut w 180˚C.

  9. 10. Danie gotowe.
    11. Smacznego.

  10. Przepraszam dlaczego mnie ktoś budzi, jeszcze wiosny nie ma :(

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 15 marca 2018 No i jednak się obudził skubany ;)

Masz rozmach z tymi daniami :D Takie eskalopki z pieczarkami i serem, są przepyszne i na widok foty ślinka cieknie. Chętnie bym zabrał kilka, bo u nas dziś placki ziemniaczane i mogłoby to razem dobrze smakować xD
Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń